De bedste hårdføre planter med farve og andre kongelige havetips

 

I skrivende stund fryser det udenfor efter hollandske standarder. Et godt tidspunkt for enhver haveejer til at lægge planer for det kommende haveår.

Vores nye blogger Philip, også anlægsgartner hos Limburgs havehold, giver sine bedste tips til haven i en frostperiode og giver et par fine tips til gode hårdføre planter med farve.

Pas på at gå på dit græs og bunddække
Jeg kan især godt lide at vandre gennem min have i tide, men husk på, at en frossen græstørv slet ikke kan lide det, hvis der betrædes den. Også de bunddække, som jeg normalt går over uden nogen skyldfølelse, kan nu lide betydelig skade. Så det må jeg tilpasse min vandrerute gennem haven til.

Arbejd i haven i en frostperiode
Men der er selvfølgelig mange aktiviteter, der fint kan klares i frosten. Dette er et ideelt tidspunkt at fjerne træer og buske, der skal udskiftes i år. Nu er der bestemt ingen fugle i den, og (de fleste) planter har ingen blade, så man får mindre rod. Udgravning af rødder af buske lader jeg stå til lidt senere på foråret, men i det mindste indtil jorden ikke længere er frossen.

Tag billeder af din have lige nu
Glem heller ikke at tage billeder af din have i denne periode. Selvom du måske ønsker at ændre tingene i din have om sommeren, er det vigtigt at tage højde for vinterbilledet af din have. Måske er det nåletræ ikke spektakulært om sommeren, men om vinteren bliver du glad for det grønne stykke grønt i din have. Som anlægsgartner råder jeg i hvert fald altid mine kunder til at tage et havebillede mindst 6 gange om året, så man altid kan se tilbage per sæson og per sæson.

De bedste hårdføre planter med farve i haven
Selvom enhver have først for alvor begynder at komme til live om foråret, er det netop nu, du kan tænke over, hvilke planter du skal tilføje til dit vinterbillede. Du kan også placere en laurbær som en solitær busk, og min Viburnum Tinus har allerede fået sine første blomster. Som mine bier taknemmeligt bruger i det tidlige forår. Men min Mahonia ser også ud og er nu smuk igen. Jeg tror jævnligt, at jeg vil udskifte Mahonia, men nu i dag og alder er den bare smuk, og jeg er glad for, at den er smuk.

Den eneste plante, jeg har ondt af i disse dage, er Rhododendron. Denne ryster endnu ikke, og er bestemt modstandsdygtig over for frost. Men på den anden side kan man simpelthen se kulden med de hængende blade. Men dette vejr tilføjer meget til min haves stedsegrønne karakter.

De giver mig også forventning til det nye forår; Rhododendronens mange knopper ser pænt fyldte ud igen.

Og der er stadig mange planter, der tilføjer meget til en vinterhave, lige fra den smukt bærfyldte kristtorn til de mange planter, der stadig trænger til beskæring efter frost, såsom prydgræsser, sommerfuglebuske, hortensia. Tænk også på foranstaltninger til at beskytte planterne i din have mod frost, læs alle de tips, vi gav tidligere på Tuinenbalkon.nl.

Overdriv det ikke
Men hemmeligheden bag enhver have er; alt i forhold. Sørg for, at der er noget at lave om vinteren, men overdriv det ikke, så disse planter er en grøn sikkerhed om sommeren. Resten af ​​året får andre planter lov til at være smukke igen og vække opmærksomhed på hver deres unikke måde.

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.